Lep, brz i sa odličnom selfi kamerom – isprobali smo vivo X80 Lite i evo prve presude

vivo polako ali sigurno pronalazi svoje mesto na tržištu mobilnih telefona kod nas. Najbolji primer je tek predstavljeni X80 Lite 5G, mobilni koji cenom konkuriše u “srednjoj” kategoriji, ali sa svim onim što nudi i te kako čime ima da vas impresionira.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

X80 Lite 5G

Foto: Ringier

X80 Lite 5G

Novi model je tek stigao kod nas, predstavljen je prošle nedelje, a već smo imali priliku da ga isprobamo i bolje pogledamo kako sve funkcioniše ispod lepog dizajna telefona kojij e specifičan ponajpre po tome što ima poleđinu koja menja boje. Naime, X80 Lite 5G ima zadnji panel koji je napravljen od Fluorite AG stakla pa se dinamički menja nijansa zadnje maske iz zlatne u crvenkasto-narandžastu, kada je izložen sunčevoj svetlosti ili ultraljubičastom osvetljenju. Ukoliko pak ne želite da odmah budete upadljivi, onda je tu varijanta u Diamond Black verziji koja je bila na našem kratkom testu. I kod ove opcija poleđina telefona je dosta lepa i zanimljiva, prijatna za držanje u ruci i bez uvek dosadnog skupljanja otisaka prstiju.

X80 Lite 5G

Foto: Ringier

X80 Lite 5G

U oba slučaja u pitanju je kompaktan uređaj tankog kućište od 7,79 mm i težine od 177 grama. Veličina ekrana je preglednih 6.44 inča (16.36 cm) sa rezolucijom od 1080 x 2404 piksela i odnosom strana 20:9.

X80 Lite 5G

Foto: Ringier

X80 Lite 5G

Poseban akcenat je naravno na kamerama. To je jasno već prvi put kad uzmete telefon u ruku s obzirom da na poleđini dominira “ostrvo” gde su smeštena tri sočiva koja čine glavnu kameru. Glavno od njih ima rezoluciju od 64MP uz OISan ultraširokougaono sočivo sa 8MP i 2MP makro sočivo za slikanje na malom udaljenju. Tokom kratkog korišćenja odmah smo primetili koliko je uloženo u segmentu beleženja video zapisa s obzirom da telefon ima hibridnu stabilizaciju slike (EIS) koja kombinuje optičku i električnu stabilizaciju kako bi snimak bio kristalno jasan i bez podrhtavanja.

I prednja kamera je dosta zanimljiva. Sa rezolucijom od 50MP odmah vam je jasno da je u pitanju sočivo kakve obično ne viđamo na prednjem delu telefona. Uz to ima autofokus i mogućnost fokusiranja na oči, što olakšava snimanje bez obzira na količinu svetla u kojoj se slika.

X80 Lite 5G

Foto: Ringier

X80 Lite 5G

Ispod svega toga je dosta brz i pouzdan MediaTek Dimensity 900 čipset. Bez obzira što je u imenu telefona “lite” daje podršku za 5G a činjenica da ga prati 8GB RAM i proširivih 256GB interne memorije (do 1TB preko microSD) jasno je da se mislilo na sve potrebe korisnika. Ova kombinacija garantuje brz i efikasan rad telefona a multitasking i prebacivanje sa jedne na drugu aplikaciju ne predstavlja nikakav problem.

Kada je u pitanju baterija, ovaj model ima onu kapaciteta 4,500mAh sa 44-vatnim brzim punjenjem. To znači da se do 60 odsto baterija puni za pola sata.

X80 Lite 5G

Foto: Ringier

X80 Lite 5G

Na kraju cena za ovaj telefon koji je inače već sada ponuđen u pretprodaji, vivo dosta dobro parira konkurenciji sa cenom od 55.000 dinara.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com