Londonski sajam, od kovid bolnice do “opsade” turističkih radnika sa svih meridijana

Prilike u svetu, političke i ekonomske, nikada nisu tako snažno uticale na turizam kao što je to slučaj sada. Turistički tokovi se menjaju iz korena, a oni koji to mogu, zimu će provesti u nekoj mediteranskoj zemlji, a dobili smo i novi vid turizma – energetski.

“Tokom zime na Kanarski ostrvima na jugu Španije, temperature su veoma prijatne, od 25 do 30 stepeni, pa očekujemo puno gostiju. Tome u prilog idu i cene koje će biti povoljnije u odnosu na druga tržišta u Evropi”, kaže Viktor Rodrigez iz Španije.

Tokom zime biće posla i u banjama, velnes i spa centrima u kontinentalnim zemljama Evrope.

“Naši velnes centri su podjednako posećeni i zimi. Nama sezona traje cele godine, a napravićemo aranžmane koji će biti povoljni gostima”, kaže Jan Benda iz Češke.

Strani turisti su se ove godine u punom broju vratili u Srbiju. Sada se radi na osvajanju novih tržišta.

“Pored promotivnih kampanja koje intenzivno radimo u regionu i u Turskoj, planiramo da se sledeće godine dodatno promovišemo na tržištu Evropske unije, naročito na onim destinacijama gde naš avioprevoznik Er Srbija ima više direktnih letova. To će, pre svega, biti tržište Španije, Italije, Nemačke”, rekla je Marija Labović, direktorka TOS-a.

Velika Britanije ima jak turistički adut za proleće naredne godine – planetarno popularni Evrosong.

“Napravićemo najbolju žurku koja se može zamisliti u Engleskoj. Biće zabavno u klubovima, pabovima, na ulici, na svakom uglu grada. Taj duh zajednice će oživeti Liverpul”, kaže Viktorija Mekdermot iz Velike Britanije.

Od poslednjeg sajma turizma u Londonu, mnogo toga se u Velikoj Britaniji promenilo. Izašli su iz Evropske unije, umrla je kraljica Elizabeta Druga, a na tron je došao Čarls Treći. U samo nekoliko nedelja, Britanija je promenila tri premijera.

Ono što je ostalo nepromenjeno, osim kiše naravno, jeste čuvena knjižara na Noting Hilu, u kojoj su se prvi put sreli i fatalno zaljubili Džulija Roberts i Hju Grant u jednom od najromantičnijih filmova ikada.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com