Majkrosoft žestoko uzdrmao konkurenciju sa novim telefonom sa dva ekrana i svojim najjačim računarom do sada

Poslušajte vest preko audio fajla

Majkrosoft za poslednji kvartal godine ostavlja dve velike premijere, a obe su dočekane sa odličnim prvim kritikama. Dobili smo Surface Duo 2 mobilni telefon, ali i novu seriju Surface Laptop Studio kompjutera.

Mnogi mediji su Surface Laptop Studio označili kao krunu dosadašnje hardverskog ponude Majkrosofta. U pitanju je konvertibilni računar sa ekranom koji se podešava, ali ne u klasičnom i uobičajenom smisli sa pomeranjima ugla ili visine računara u odnosu na korisnika. Ovaj računar ima tri različita položaja – kao laptop, studio za crtanje i sa potpuno prekriveno tastaturom.

Surface Laptop Studio

Foto: Promo

Surface Laptop Studio

Ekran je dijagonale 14,4 inča, rezolucije 2.400 x 1.600 piksela, osetljiv na dodir i dolazi uz osvežavanje od 120 Hz i Dolby Vision tehnologiju. Kućište je napravljeno iz dva dela, tako da je gornji izdignut i proširen u odnosu na donji. Taj prostor se koristi za smeštanje, ali i punjenje Surface Slim Pen 2, Majkrosoftove olovka koja će biti u prodaji za 129 dolara.

Surface Laptop Studio dolazi u dve varijante, obe sa Intel 11. generacijom čipseta, i to Core i5-11300H ili i7-11370H, sa od 16 GB do 32 GB RAM i do dva terabajta unutrašnje memorije. Tu su i dve različite grafike – Intel Iris Xe integrisana grafika kod Core i5, dok Core i7 verzija ima Nvidia RTX 3050 Ti GPU verziju sa 4 GB sopstvene memorije.

Surface Laptop Studio

Foto: Promo

Surface Laptop Studio

Dodatak je pametna AI kamera kao i četiri stero zvučnika.

Cena naravno paprena – počinje od 1.599 dolara i ide dalje koliko ste spremni a uložite u ovu odličnu mašinu.

Microsoft telefon

Foto: Promo

Microsoft telefon

Drugi novitet je Microsoft Surface Duo 2, telefon koji ima dva ekrana dijagonale 5,8 inča, rezolucije 1.892 x 1.344 piksela na AMOLED panelima, koji se kombinuju sa 8,3 inčnim unutrašnjim ekranom. Oba štiti Corning Gorilla Glass poslednje generacije Victus, aimaju zakrivljenje na kojima se ispisuju kratke notifikacije.

Unutra se nalazi najnoviji Snapdragon 888 čipset sa 8 GB LPDDR5 RAM i 128, 256 ili 512 GB interne memorije. Sve radi na Android 11 operativnom sistemu i najnaprednijim Microsoft i Office paketom softvera.

I cena Microsoft Surface Duo 2 je takođe impresivana – 1.500 dolara.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com