Mali: Budžetska inspekcija kičma javnih finansija

Seminar o veštinama komunikacije i profesionalnog ponašanja inspektora, koji se održava u zgradi Ministarstva finansija, Mali je iskoristio da se upozna sa svakim od inspektora.

mali,, ministar

“Vi ćete značajno doprineti i stabilnosti javnih finansija i zdravlju naše ekonomije”, poručio je ministar.

Podsetio je da shodno izmenama zakona od 1. januara budžetska inspektcija postaje centralizovanija, sa ciljem povećanja ekfikasnosti, a uz bolju koordinaciju.

“Kompjuteri, mobilni telefoni, automobili – Ministarstvo će sve što vam treba obezbediti da budete funkcionalni i opremljeni. Maksimalno ćemo pomoći”, poručio je on.

Pozvao je budžetske inspektore da rade kao jedan tim, i jedna porodica, te međusobno razmenjuju informacije kako bi radili bolje i efikasnije.

Mali je rekao da je 2018. godine bilo sedam budžetskih inspektora koji su imali ukupno 15 kontrola.

Ove godine do sada je bilo 119 kontrola, a budžetska inspekcija će u 2023. imati 61 inspektora pa će biti efikasnija.

“Idemo ka tome da budžetske korisnike ne samo da kontrolišemo nego da ih usmerimo da rade shodno zakonu i vode računa o svakom našem dinaru”, rekao je on.

Inspektorima je poručio da je njihov posao da čuvaju svaki javni dinar građana Srbije.

“Važno je da ste danas ovde. Da se direktno vidimo i upoznamo.

Veliki potencijal je pred vama, u smislu šta sve treba u Srbiji uraditi”, rekao je on.

Istakao je da je u 2023. godini da svaki inspektor ima prosečno pet kontrola, a zatim će se taj broj povećavati, iz godine u godinu, na sedam, devet pa 11.

“To dovoljno govorili koliko ste nam važni vi i budžetska kontrola. Razmišljajte da investirate u sebe, međusobnu komunikaciju, i sticanju novih znanja”, rekao je on.

Mali se zahvalio nemačkom GIZ-u i istakao da je saradnja oko bolje budžetske inspekcije jedna od najvažnijih zajedničkih projekata.

Komunikacijska radionica budžetskih inspektora sprovodi se u okviru programa Reforma javnih finansija koji podržavaju Nemačka i Švajcarska.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com