Mali odgovorio Nikeziću: “Vi na građane gledate iz lože, mi smo sa građanima na terenu”

Ministar finasija Siniša Mali odgovorio je Dušanu Nikeziću u objavi na Fejsbuku.

Izvor: B92.net

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Napisao je da su glavne odlike vlasti DS-a u Srbiji bile “nerazumevanje osnovnih principa funkcionisanja državnog sistema, neosetljivost na realne potrebe građana, odsustvo osećaja za domaćinsko upravljanje sistemima”.

“Ovo otuđenje od građana su isti građani vrlo brzo kaznili na izborima, jer ne smete nikada u politici zaboraviti zbog koga ste tu gde jeste”, nastavio je.

Nažalost, tu propuštenu lekciju nikada niste naučili. Zato i nema bojazni da ćete bilo kada opet biti u prilici da upravljate ovom zemljom. Jer, kada Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde kritikuje neuvođenje ekstra profita naftnim kompanijama referišući se na odnos prema samim kompanijama – on, kao i tada pre 2012, i danas zaboravlja ko radi u tim kompanijama. Podsetiću ga – građani Srbije“.

Ti isti građani među kojima svaki četvrti u doba vaše vlasti nije uopšte imao posao. Ti isti građani znaju da u vreme kada ste Nikeziću Vi i Vaše kolege stvarali privredni ambijent, to je bio pomor privrede, a ne podsticajno poslovno okruženje. Taj pomor se isključivo i uvek prelivao na građane, jer Vama nikada ništa nije falilo. Njima, nažalost, jeste.

Dok ste Vi odlučivali o njihovim životima, prosečna plata koju su zarađivali oni koji su imali posao bila je oko 300 evra, danas smo na oko 700. U vreme kada ste Vi brinuli o grđanima Srbije, penzioneri nisu znali šta je to povećanje, već su strahovali da li će penzije uopšte biti isplaćene. Zašto tada niste razmišljali o porezu na ekstra profit? Jel ga bilo uopšte? Privreda je grcala u dugovima, strahovala od oscilacija kursa, inflacije, nije mogla ni da sanja o pomoći, podsticajima, dostupnim, jeftinijim kreditima, subvencijama.

Zato, Nikeziću, svoje ekonomsko znanje zadržite za sebe i svoje nedosanjane snove. Srbija danas živi u realnosti. Tu gde su njeni građani, gde smo im potrebni, na pozicijama na kojima smo zbog njih.

Vi na građane gledate iz lože, mi smo sa građanima na terenu, na njihovim radnim mestima, u njihovim cipelama.

U toj poziciji posmatranja stvari ćemo se uvek razlikovati”, napisao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com