Mešoviti dnevni i nedeljni rezultati BELEX indeksa

BEOGRAD –

Ukupan promet na domaćem tržištu kapitala iznosio je poslednjeg radnog dana u nedelji solidnih 72,4 miliona dinara (617,4 hiljade evra), pri čemu su gro prometa odnele državne obveznice Srbije. Indeksi Beogradske berze su zabeležili mešovite rezultate. BELEX15 je oslabio na dnevnom i nedeljnom nivou za više od 0,1 odsto i završio trgovanje na 846,67 poena, dok je BELEXlajn mirovao na jučerašnjem nivou od 1.727,35 poena, što je za 0,7 posto bolji rezultat nego prošle sedmice.

U fokusu investitora na Open marketu je bila osiguravajuća kuća “Dunav osiguranje” koja je istrgovana za 1,9 miliona dinara po ceni od 1.308 dinara, za pola procenta nižoj nego u četvrtak.

ekonomija, profit, berza, konkurencija, analiza, rast, trgovina, trgovanje, kapital, budzet, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, novac, dug, dugovanje, finansije, oporezivanje, euro, dolar, dinar, pixabay

Aerodrom “Nikola Tesla” je registrovao blagi rast vrednosti na 1.498 dinara u odnosu na prethodni dan, uz promet od 0,5 miliona dinara, dok su akcije Naftne industrije Srbije skliznule za 0,3 odsto na 632 dinara uz realizaciju od 0,3 miliona dinara.

Preferencijalna akcija duvanske industrije “Filip Moris” je isprometovana za 0,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 7.700 dinara. Najveći dobitnik dana bila je Alta banka sa skokom cene od 6,6 procenata na 3.745 dinara, uz neveliko trgovanje.

Preduzeće Jugoprevoz iz Kruševca je na MTP tržištu istrgovano za 0,3 miliona dinara po ceni od 7.010 dinara, istoj kao na prethodnoj sesiji.

Strani investitori se nisu danas uključivali u trgovanje akcijama na Beogradskoj berzi.

Tri serije državnih obveznica, jedna dinarska i dve denominovane u evrima, isprometovane su zajedno za 69 miliona dinara (588 hiljada evra), pri čemu je najveći promet, vredan nešto manje od 67,3 miliona dinara, imala dinarska serija RSO19189 koja dospeva na naplatu u oktobru 2024. godine.

Strani investitori su u prometu državnih dužničkih hartija učestvovali sa minornih 1,25 posto.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com