Metar drva i za 5.000 dinara! Nije bilo jeftinije, ali bi zbog skupljeg goriva i ogrev mogao brzo da poskupi: Evo kako da prođete najbolje

Odavno je poznato pravilo u Srbiji da se ogrev kupuje tokom leta. Građani ovo pravilo uglavnom poštoju jer tokom leta prođu mnogo jeftinije nego što je to slučaj tokom jese ni.

Metar drva u ovom mestu već od 5.000 dinara

Foto: Siniša Pašalić / Ringier

Metar drva u ovom mestu već od 5.000 dinara

Cena peleta na stovrištima košta od 32.000 do 37.000 dinara po toni, dok se u unutrašnjosti kubik drva može naći već od 5.000 dinara, ali “pored puta”.

Blic preporučuje

Ogrev odnosno drva sam obezbedila pre dve nedelje, uzeli smo bukvu, bagrem, cer, sve zajedno promešano i kubik smo platili 60 evra zato što smo hteli da nam prodavac doveze ispred kuće i da istovari sa svojim radnikom. Međutim, da smo imali sa čim da ih dovezemo odnosno da smo ih kupili na terenu rekao nam je da bi nas to koštalo jeftinije i da tada kubik ide od 5.000 dinara pa naviše – priča nam Leskovčanka, koja inače svake godine krajem avgusta nabavlja drva za ogrev jer su tada jeftinija.

Takođe, mnogi građani na društvenim mrežama dele oglase kako za kupovinu zako i za prodaju drva.

Sudeći po oglasima i ponudama na Fejsbuku cene ogreva su zaista raznolike i uglavom zavise od mesta i kvaliteta drveta.

Cena ogreva: Zbog goriva bi kubik drva mogao da poskupi

Foto: Đorđe Kojadinović / RAS Srbija

Cena ogreva: Zbog goriva bi kubik drva mogao da poskupi

Tako na primer u mnogim ponudama kupaca kubik bukve i klena košta od 7.000 do 8.000 dinara ako vam je prodavac doveze na određenu adresu.

Takođe, cena bagrema se kreće od 7.000 dinara, dok metar iscepanih drva košta do 10.000 dinara u unutrašnjosti, ali i Beogradu.

– Tu praksu su češće počeli da primenjuju od prošle godine kada je kubik drva koštao čak 100 evra, ali ove godine su cene pale za duplo u skoro svim mestima. U Beogradu i Vojvodini su cene malo veće, ali su u suštini niže nego prošle godine. S obzirom na to da je velika potražnja za ogrevnim drvetom, a cena goriva skače postoji mogućnost da će cene otići gore kako se približava jesen – kaže nam prodavac drva S. M. iz okoline Leskovca.

(Kurir)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com