Momirović: Proširićemo ponudu poljoprivrednih proizvoda za kinesko tržište

Momirović je rekao da je cilj da se dodatno unapredi izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda u Kinu.

jabuke, selenca, izvoz

“Prepoznali smo potencijal sve većeg kineskog tržišta i nameravamo da proširimo i diverzifikujemo ponudu poljoprivrednih proizvoda nudeći proizvode dobrog kvaliteta po konkurentnim cenama”, rekao je Momirović nakon završenog onlajn sastanka, saopštilo je Ministarstvo spoljnje i unutrašnje trgovine.

Kako je navedeno, ministar je kazao da je Srbija od uspostavlanja saradnje Kina – CIEZ veoma aktivan i konstruktivan partner u okviru ovog mehanizma.

“U poređenju sa drugim zemljama ima najveći broj projekata sa kineskom stranom”, rekao je Momirović i istakao da je Srbija posvećena dalem jačanju i razvoju saradnje u okviru ovog mehanizma.

Ministar Momirović, koji je ujedno i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju sa NR Kinom, naglasio je da se ulažu maksimalni napori kako bi se što pre okončao proces zaklučivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa NR Kinom koji će zasigurno doprineti dalem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemle i doneti dobre rezultate u budućnosti.

Momirović je izrazio uverenje da će održani sastanak nacionalnih koordinatora dati dodatni podsticaj jačanju ekonomske i trgovinske saradnje između Kine i zemala Centralne i Istočne Evrope, kao i da ćemo u budućnosti biti svedoci uspešne realizacije brojnih zajedničkih projekata koji će biti od koristi svih zemala učesnika.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com