Momirović: Ulaganja u infrastrukturu kontrole leta na aerodromu „Nikola Tesla“ 22 miliona evra

Betadanas 16:31

Momirović: Ulaganja u infrastrukturu kontrole leta na aerodromu Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji novog tornja aerodromske kontrole letenja i zgrade Centra kontrole letenja Beograd u sklopu aerodroma „Nikola Tesla“ i izjavio da su ulaganja u taj projekat 22 miliona evra.

„SMATSA i Vlada Srbije investiraju 17,5 miliona evra i dodatnih pet miliona evra u najsavremeniju opremu“, rekao je Momirović, saopštio je njegov kabinet.

Prema njegovim rečima završetak radova se očekuje do kraja 2021. godine.

„Početkom 2022. godine planira se ugradnja uređaja i sistema za pružanje usluga kontrole letenja i potrebna integracija sa ostalim sistemima“, objasnio je Momirović.

On je naveo da se radi rekonstrukcija i aerodroma u Nišu koji će biti tri puta veći od postojećeg.

„Uložena su dodatna sredstva u aerodrom ‘Ponikve’, planiraju se investicije u aerodrom ‘Morava’ tako da će vazdušni sektor sa SMATSA-om, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva, Er Srbijom i aerodromima potpuno pomeriti standarde u narednim godinama“, kazao je ministar.

Momirović je čestitao sutrašnji praznik, međunarodni Dan kontrolora letenja.

„Nakon 60 godina aerodrom ‘Nikola Tesla’ i Kontrola letenja dobiće novi toranj 75 metara visine, sa 120 kvadrata operativne sale na vrhu gde će biti ugrađena najmodernija oprema“, istakao je direktor SMATSA Predrag Jovanović.

Ekonomija

Gradnja u EU pala tokom avgusta  13

Gradnja u EU pala tokom avgusta 

Proizvodnja u građevinarstvu smanjena za 1,3 odsto u eurozoni i za 1,8 procenta u Evropskoj uniji u avgustu u odnosu na jul, procenjuje Eurostat.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com