Na septembarskim računima stižu i preporuke za uštedu struje

Tekst objavljen: 20.09.2022 12:15        

Vlada Srbije donela je zaključak kojim se preporučuje “Elektroprivredi Srbije“ da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popuste od 15 do 30 odsto na mesečni račun u periodu od 1. oktobra ove do 31. marta 2023. godine

Na septembarskim računima stižu i preporuke za uštedu struje

– Popusti iznose 15, 20 i 30 odsto i odnose se na smanjenje potrošnje za 5, 20 i 30 odsto sukcesivno. U praksi, svako domaćinstvo koje uštedi 5 odsto električne energije dobiće minimum 5 odsto popusta na račun – rekla je Jadranka Ristić, direktorkom direkcije za javno snabdevanje u ogranku EPS Snabdevanje.

Ona je objasnila na koje stavke će se obračunavati popust za uštedu električne energije.

– Popust se obračunava na pojedine stavke na računu, na obračunsku snagu, trošak garantovanog snabdevača i utrošenu električnu energiju. Pored toga EPS će svim građanima uz septembarski račun dostaviti uputstvo za najefikasniju uštedu električne energije, a više informacija za racionalnu potrošnju može se naći na sajtu Elektroprivrede Srbije, eps.rs – dodala je Ristić.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dodala je da se popusti na električnu energiju odnose samo na građanstvo ne i na privredu.

– Trenutno se nalazimo u periodu energetske krize pa svaka ušteda znači našoj elektroprivredi. Dodala bih da pored ovih popusta, odobriće popust od 5 odsto i svim redovnim platišama, do 28. u mesecu – rekla je Ristić za TV Kurir, piše Kurir.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com