NAJAVLJENA NOVA POMOĆ Država odvaja 650 miliona evra, za svako dete plus 5.000

Vlada u Atini će od februara naredne godine odvojiti 650 miliona evra za novčanu pomoć svojim građanima zbog velikih povećanja cena hrane, najavio je grčki premijer Kirijakos Micotakis.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

On je, prenose grački mediji, u parlamentu najavio da će država građanima vratiti 10 posto novca potrošenog na kupovinu hrane do određenog iznosa.

Blic preporučuje

Mera će se primenjivati šest meseci počevši od februrara, kazao je Micotakis.

Program u vrednosti od 650 miliona evra biće finansiran porezima na naftne rafinerije u zemlji. Parlament ne mora da odobri vladinu meru.

Parovi koji zarađuju do 24.000 evra godišnje imaće koristi od ovakvog programa. Za svako dete, dodaće se 5.000 evra. Program bi trebalo da bude pomoć za više od 85 posto stanovništva, procenio je Micotakis.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com