Najskuplja kuća u Britaniji OGLAŠENA NA PRODAJU za 230 miliona evra

Kuća možda nije najbolji izraz, pošto je u pitanju privatna palata od 45 soba sa pogledom na Hajd park koju kineski milijarder prodaje tri godine nakon što je kupio za više od 200 miliona funti.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Newsteam / SWNS / Profimedia

Najmanje pet mogućih kupaca obišlo sedmospratnu nekretninu u Najtsbridžu od kada je oglašena za prodaju pre nekoliko nedelja.

Blic preporučuje

Među potencijalnim kupcima su bliskoistočne kraljevske porodice i bogati američki investitori.

Izgrađena je 1830-ih godina kao grandiozna kuća za četiri porodice, ali je 80-ih pretvorena u prostranu rezidenciju.

Nekretnina je prodata za rekordnih 205 miliona funti u januaru 2020. godine kineskom investitoru Čeung Čung Kiju, osnivaču i direktoru Si-Si lend holdingsa.

Međutim, Fajnenšel tajms je u petak objavio da je od pet različitih izvora saznao da je pravi vlasnik Hui Ka Jan, osnivač i većinski vlasnik „Evergrandea”, kineskog građevinskog giganta koji je zapao u ogromne finansijske probleme zbog dugovanja.

Hui zbog toga prodaje brojne nekretnine koje poseduje širom sveta i dva privatna aviona.

Lokalne vlasti u Londonu izdale su dozvolu za preuređivanje nekretnine, koja je zapuštena od kada je njen prošli vlasnik princ Sultan bin Abdul Aziz od Saudijske Arabije preminuo 2011. godine.

Planovi su da se preuredi, u okviru čega bi bio dodat još jedan sprati, a ukupna kvadratura iznosila bi 5.760 kvadratnih metara.

(Gardijan/RTS)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com