Nedimović i Mirović u Bijeljini na sajmu poljoprivrede, lova i ribolova: Srbija je uvek tu da pomogne, biće dovoljno hrane za sve

“Naš posao je da ulivamo sigurnost građanima i u svojoj zemlji, ali i susedima. Iako je vreme pred nama teško, želim da kažem da je Srbija uvek tu i da u njoj ima dovoljno hrane za sve”, rekao je Nedimović, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

mirovic,, bijeljina,, cvijanovic

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da to što na ovom sajmu učestvuju izlagači iz deset zemalja pokazuje da je on izašao iz regionalnih okvira.

“Republika Srpska želi da se ekonomski poveže sa svima u regionu, ali najviše je upućena i oslonjena na Srbiju, što je prirodno”, rekla je Cvijanović.

Na otvaranju sajma govorio je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je rekao da će Vojvodina u godinama pred nama odigrati svoju ulogu predvodnika u proizvodnji hrane što će, dodao je, značiti garant i podršku i svim državama u okruženju.

“Vojvodina kao najsnažnija poljoprivredna oblast, kao pokrajina koja i po obimu i po kvalitetu daje najveći broj najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, nastaviće sa svojim proizvođačima, gazdinstivma i naučnim razvojnim institutima da pruža podršku Republici Srpskoj i svim drugim državama u regionu. Bili smo, i bićemo uvek, partneri Republici Srpskoj”, istakao je Mirović.

Čestitajući jubilej Mirović je podsetio na važnost izgradnje saobraćajne infrastruktre koja će nas povezivati – i kada je reč o putu od Kuzmina do Bijeljine i dalje do Banjaluke i kada je reč o Fruškogorskom koridoru.

“Srbija se gradi i izgrađuje i već za nekoliko godina putovaćemo mnogo brže i bićemo povezaniji, što će značiti i mnogo koristi za privredu i poljoprivdrednike”, rekao je Mirović.

Naveo je da je jednoglasni zaključak ovog sajma da treba zajednički da se založimo za to da se inicijativa “Otvoreni Balkan” proširi na sve druge države, na BiH i Crnu Goru, i da korist od povezivanja, sporazuma, manjih troškova, bržeg prometa i jednostavnijih procedura imaju i te države.

Među pokroviteljima sajma “Interagro 2022” je i Privredna komora Vojvodine kao važan činilac privrednog razvoja Pokrajine.

U organizaciji Privredne komore Vojvodine, na sajmu u Bijeljini učestvuju i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Turistička organizacija Vojvodine, kompanije i udruženja iz Vojvodine.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com