“Nema zime”

Direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović izjavio je da u Srbiji “nema zime, ni po cenama, ni po količini gasa”.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos, Sehenswerk

Ilustracija: Depositphotos, Sehenswerk

“Imamo strateško partnerstvo sa ruskim Gaspromom. Čuli smo da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da mi imamo strateško partnerstvo sa Gaspromom. Sve što je dosad učinjeno, urađeno je po evropskim standardima. Biće i novih projekata”, rekao je Bajatović za TV Pink.

On je poručio da se “gasna jednačina” u Evropi ne može rešiti bez Rusije.

Bajatović je dodao da je važno da shvatimo šta se dešava i dodaje da inflacija nije samo posledica problema sa energentima.

Evropa i svet “kubure” sa strujom, ali i nekim proizvodima; “Građani Srbije da ne brinu”

“Ne moramo da se brinemo za količine, ne moramo da se brinemo za energetsku stabilnost. Ako bude trebalo, pustićemo i termoelektranu u Pančevu. Ne treba da brinemo u ovom momentu”, naglasio je Bajatović.

U subotu pojedini delovi Beograda nisu imali grejanje, a direktor “Srbijagasa” je otkrio šta se zapravo dogodilo tog dana.

Vučić: Znam Putina, imaćemo najpovoljniju cenu; “Svi hoće toplu sobu. A odakle da nađem gas?”

“Morali smo da izvršimo intervenciju. Cureo je gas i moralo je da se sanira. Mi, prosto, nismo imali izbora. Ne biram ja, bira onaj aparat koji ‘njuška’ koliko gasa curi. Da li smo mogli ranije, to je sada pitanje. Neka se niko ne ljuti, bolje da su malo sačekali, ali bitno da niko nije stradao”, kazao je Bajatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com