NEMAČKA POVEĆAVA DEČIJI DODATAK Od 1. januara 500 evra mesečno za dvoje dece

Dečji dodatak u Nemačkoj će od 1. januara porasti na 250 evra, više od očekivanog i, prema najavi političara, više nego ikada ranije, navela je u sredu agencija Dpa.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Naime, povećanje od 31 evra za prvo dvoje dece dogovorile su tri stranke u koaliciji kancelara Olafa Šolca – njegovi socijaldemokrati (SDP), Zeleni i liberali (FDP).

Blic preporučuje

Predlog već u četvrtak treba da izađe pred Bundestag. Po usvajanju, to će značiti povećanje od po 31 evra mesečno za prvo dvoje dece za, kako je rekao šef poslaničkog kluba SPD Rolf Micenih, rasterećenje porodica od pritiska inflacije.

– Povećanje dodatka pre svega cilja da pomogne porodicama sa slabijim i srednjim primanjima – rekao je on.

Šef poslaničkog kluba FDP Kristof Majer je rekao da će to biti “najveće povećanje dečjeg dodatka u istoriji Savezne Republike Nemačke.”

Dečji dodatak je sada po 219 evra za prvo dvoje dece, 225 evra za treće, a potom po 250 evra za svako dalje dete.

(DPA/Investitor)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com