Nemačka se DOGOVORILA sa Abu Dabijem o ISPORUCI TEČNOG GASA

Nemacka kompanija za elektroprivredu RWE postigla je dogovor sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija (ADNOC) o isporuci tečnog prirodnog gasa u najveću evropsku ekonomiju do kraja decembra, objavio je danas RWE.

Piše: Tanjug

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Saopštenje je usledilo tokom drugog dana boravka nemačkog kancelara Olafa Šolca u regionu Persijskog zaliva u pokušaju da obezbedi alternativne izvore energenata, preneo je Rojters.

Blic preporučuje

“Moramo da se uverimo da je proizvodnja LNG (tečnog prirodnog gasa) u svetu napredna do tačke u kojoj se može zadovoljiti velika potražnja koja postoji bez potrebe da se pribegava proizvodnim kapacitetima koji postoje u Rusiji”, rekao je Šolc novinarima pre nego što je dogovor objavljen.

U okviru prve isporuke LNG biće isporučeno 137.000 kubnih metara LNG terminalu u Brunsbuetelu u blizini Hamburga, saopštio je RWE.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed al-Nahjan potpisao je sporazum sa Šolcom koji pokriva ubrzanje energetske bezbednosti i industrijski rast.

Šolc je otputovao u Katar posle sastanaka u Abu Dabiju.

On je juče u DŽedi razgovarao sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com