Nova oprema stigla u Kragujevac: Proizvodiće 2 modela?

Nova oprema za fabriku električnih automobila stigla je u Kragujevac, a kada proradi, postoji mogućnost da se tamo proizvode i dva modela vozila.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/sliper84

Ilustracija: Depositphotos/sliper84

Kompanija FCA Srbiji ističe u saopštenju da je nova oprema dokaz da se kontinuirano i temeljno radi na realizaciji plana i projekta transformacije, te blagovremenom uvođenju novih oprema u fabriku u Kragujevcu.

Industrijski direktor FCA Srbija Jovica Jovanović ocenio je da je dopremanje nove opreme prekretnica za budućnost.

“Dolazak nove opreme i usklađivanje sa inovativnim tehnološkim procesima, koji podržavaju novu platformu, prekretnice su za budućnost naše kompanije. Ovi koraci menjaju kurs i grade savremenu tehnološku kompaniju za održivu mobilnost“, izjavio je on.

Dodao je da je projekat u Srbiji važan deo globalne strategije elektrifikacije Stelantisa, sa ambicioznim i jasnim ciljevima na čijoj realizaciji se uspešno radi.

Kompanija FCA Srbija navodi da nastavlja da unapređuje efikasnost poslovanja primenjujući vrednosti Stellantisa kao vodeće tehnološke kompanije za održivu mobilnost, saopšteno je.

Dalje se kaže da FCA Srbija učestvuje i doprinosi u svim aspektima sprovođenja strateškog plana Stelantisa Dare Forward 2030. Ocenjeno je da Srbija ima strateški značaj za Stellantis i njegove operacije kao deo tog globalnog strateškog plana.

“Stelantis će u svojoj fabrici u Kragujevcu u Srbiji instalirati novu električnu platformu za proizvodnju električnih automobila od sredine 2024. godine. Stoga će Srbija i njena fabrika u Kragujevcu igrati ključnu ulogu u strateškom planu”, saopšteno je iz FCA Srbija.

Dodaje se da će se u Kragujevcu proizvoditi novi električni automobil koji će tek biti imenovan.

“Postrojenje bi takođe moglo biti konfigurisano tako da podrži potencijalne dodatne količine drugog modela na osnovu kontinuiranog poboljšanja performansi”, otkriva FCA Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com