NOVE UDOBNOSTI U EKONOMSKOJ KLASI Najduži let na svetu traje 17 sati, a sa novim promenama nema više ukočenog vrata

Letovi u ekonomskoj klasi mnogima, praktično, garantuju ukočenost vrata, moguće je i da vam neko dete udara nogicama o naslon sedišta, ili da se “borite” sa onim ko sedi pored vas – ko će prvi da okupira naslone za ruke.

Piše: Telegraf

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

Tako piše CNBC ovih dana, pominjući jednu avio-kompaniju koja želi da spreči ove situacije: Air New Zealand je nedavno najavio prve na svetu ravne “čaure” za avione ekonomske klase, koje bi trebalo da budu predstavljene 2024.

Možda vas zanima

Koncept, nazvan “Skynest”, bio je u istraživanju i razvoju tokom pet godina i verovatno će imati dva reda od po tri naslagana kreveta na sprat – drugim rečima, tu će putnici moći da spavaju, piše Telegraf.

Kreveti će biti postavljeni na letelici Boeing 787-9 Dreamliners, i postojaće pored redovnih sedišta. Kapsule za spavanje bi se mogle pokazati neophodnim: ove jeseni, Air New Zealand će realizovati svoj prvi direktni let od Oklanda do njujorškog međunarodnog aerodroma Džon K. Kenedi.

Let od otprilike 17 sati biće jedan od najdužih redovnih putničkih letova na svetu, a eventualno uvođenje “Skynest”-a moglo bi biti idealna opcija.

Ipak, taj ugođaj verovatno neće biti jeftin. Cene tek treba da budu objavljene, ali Air New Zealand kaže da će četiri sata pristupa tzv. kapsuli za spavanje koštati dodatno, kao neka vrsta naknade, mimo same avio-karte. „

Portparol ove kompanije je rekao da su uradili dosta istraživanja o ciklusima spavanja, ističući da je tipičan ciklus spavanja oko 90 minuta, tako da – kako kaže – četvorosatna sesija daje priliku kupcima da se smire, zaspu i probude. Dodaje i da se posteljina menja, te da će se kapsule čistiti 30 minuta između svake sesije.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa. Želite da saznate kako da nađete najjeftiniju avio kartu, kako banke procenjuju kadrove koje zapošljavaju, šta je sve novo u svetu modernih tehnologija i koje poteze povlače čelnici najvećih svetskih IT kompanija. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com