Novi IPA poziv za 40 miliona evra iz Evropske unije …

Subotica – Pred zainteresovanim neprofitnim udruženjima na raspolaganju je novi konkursni krug finansiranja projekata u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.

Kako je objavila kancelarija IPA programa u Subotici, pre deset dana otvoren je novi ciklus finansiranja projekata u okviru VI-A IPA programa i putem prvog javnog poziva zainteresovanim organizacija dostupno je 40,05 miliona evra iz Evropske unije.

Kako bi obuhvatili što više neprofitnih organizacija koje putem ovog programa mogu da finansiraju svoje projekte od kojih će koristi i dobrobit imati čitava zajednica, Kancelarija organizuje i četiri info dana koji će biti održani u gradovima Vojvodine, a istovetne prezentacije biće održane i u Mađarskoj.

Info dani započinju danas, 16. maja u Novom Sadu i nastavljaju se sutra u Kanjiži, a nakon toga, predstavljanje programa seli se u Mađarsku gde će info dani biti održani u mestu Baja, a potom i u Segedinu.

Prekogranična saradnja Srbije sa Mađarskom spada u u programe koji su veoma uspešni, a u  njemu mogu da učestvuju institucije i neprofitne organizacije iz Vojvodine i, sa druge strane, iz županija Čongrad i Bačkiškun, što obuhvata gradove Segedin, Baju i Kečkemet i njihovu okolinu.

Cilj ovih programa je  saradnja ljudi i institucija sa dve strane granice, i to isključivo neprofitnih institucija, budžetskih korisnika, nevladinog sektora, organa lokalne samouprave, javnih komunalnih preduzeća. Projekti u okviru programa prekogranične saradnje nisu zamišljeni kao „ogledalo“ projekti, i partnerske organizacije ne moraju da rade identične aktivnosti, ali jedan od zahteva je da predloženi projekti odgovore na zajedničke prioritete koje doprinose harmonizovanom razvoju regiona.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com