NOVI IZVEŠTAJ O PROSEČNIM PLATAMA U SRBIJI Najviša primanja u Beogradu, samo u jednoj opštini niže od 50.000

Prosečna neto plata u Srbiji za oktobar bila je 75.353 dinara a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku razlike u primanjima po regionima i opštinama su velike, pa je najveći oktobarski prosek u Beogradsko regionu i to 95.672 dinara, a najmanji u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 62.818 dinara.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Kada je reč o opštinama prednjače beogradske pa su najveću prosečnu platu za oktobar dobili stanovnici opštine Stari grad, 130.695 dinara, što je dva i po puta više od proseka žitelja Bojnika čiji oktobarski prosek je iznosio 49.157 dinara.

Blic preporučuje

Bojnik je jedini sa prosečnom platom manjom od 50.000 dinara a među mestima sa najmanjim primanjima u Jablaničkom okrugu su osim Bojnika i Vlasotince sa prosekom od 50.834 dinara i Lebane gde je prosečna zarada bez poreza i doprinosa iznosila 51.632 dinara.

Foto: shutterstock

Šestocifrene plate, dakle veće od 100.000 dinara zabeležene su samo u pet beogradskih opština i to pored pomenutog Starog grada, na Voždovcu, Vračaru, Savskom vencu i Novom Beogradu.

Najmanji prosek u glavnom gradu u oktobru je bio u Sopotu i iznosio je 62. 690 dinara.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com