NOVOGODIŠNJA NOĆ NA PLANINI KOŠTA PRAVO MALO BOGATSTVO Najtraženijih aranžmana nema u ponudi, smeštaj bez proslave i preko 550 evra

Nešto više od 15 dana je ostalo do najluđe noći, ponude za doček su uveliko objavljene, a u nekim objektima i rasprodate. Hoteli, restorani i klubovi širom Srbije nude novogodišnje aramnžmane za koje bi, uzavisnosti od lokacije, trebalo izdvojiti i nekoliko stotina evra.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

Bez obzira na poskupljenja koja su tipična za ovaj period u godini i sve tanjoj ponudi smeštaja, najveća potražnja za mestom više je tradicionalno na Zlatiboru i Kopaoniku, gde se na primer samo za smeštaj oko nove godine traži 65.000 dinara (tj. oko 554 evra) bez obaveznog plaćanja same proslave. Ništa manja je potražnja i za Beogradom, Novim Sadom, Nišom, Palićem, Vrnjačkom Banjom.

Blic preporučuje

Ponude širom Srbije su raznovrsne, a cene aranžmana prate sveopšta poskupljenja. One se određuju na osnovu toga koja poznata muzička zvezda gostuje, kao i to da li je u ponudu uključena hrana i konzumacija pića. Oni koji vole proslave, ove godine svakako moraju dobro izračunati koji model im se najviše isplati.

Ponude na planinama

Iznajmljivanje smeštaja i prenoćište tokom praznika je pravo malo bogatstvo, ali to nije sprečilo ljubitelje dobrog provoda da rezervišu svoje termine.

Ponuda jednog hotela na Zlatiboru, koji je prvi izbor mnogim ljubiteljima planina prvi izbor, glasi “Paket NOVA GODINA Najam apartmana (do 4 osobe), po noćenju: od 46 evra do 162 evra”, a naglašava se da je minimalan broj noćenja, u periodu oko Nove godine, je 4 noćenja.

Zlatibor

Foto: Vladimir Vukmirović / Ringier

Zlatibor

Na jednom sajtu cene apartmana koji su u samom centru Zlatibora nedaleko od svih dešavanja koja su planirana za Novu godinu iznose 120 evra po danu.

Na Kopaoniku je slična situacija. U najvećima hotelima za noć treba izdvojiti između 15.000 i 20.000 dinara. U periodu između 31. decembra i 1. januara luks apartman za dve osobe košta oko 65 hiljada dinara, dok će ekipa od 6 ljudi deliti cenu od 80 hiljada dinara.

Smeštaj u vili na Tari košta oko 70 evra za dva noćenja, dok apartmani za maksimalno 6 osoba, a tokom janura cene za noćenje se kreću oko 4.500 dinara.

Stara planina i Divčibare su takođe vrlo popularne, ali su i ovde cene tokom decembra i januara veće nego tokom godine. Tako se divčibarski aparmani kreću od 9.000 do 12.000 dinara u centru, dok nešto dalje smeštaj za dve osobe je nešto jeftiniji.

Foto: P. V. / RAS Srbija

Aranžmani u ugostiteljskim objektima

Prestonica prednjači po cenama aranžmana za doček Nove godine. Kriza je dotakla i ovaj sektor, pa je u odnosu na prošlu godinu mnogo manje ponuda koje uključuju i hranu i piće u zajedničku cenu, već nude samo jedno ili podrazumevaju samo rezervaciju.

U najvećim hotelima i restoranima nastupaju poznati muzičari potrebno je izdvojiti i 180-200 evra. Kafići često nude samo piće dobrodošlice u vidu prosekoa ulazu, švedski sto ili se samo služe kanapei, dok se konzumacija pića plaća o sopstvenom trošku.

Nešto “povoljniji” aranžman nude svečane sale koje imaju ceo paket muzika, hrana i neograničeno piće, za šta bi u proseku trebalo izdvojiti 9.000 dinara.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Slična situacija i u drugim gradovima, organizovane proslave su vrlo popularne. Prosečna cena za novogodišnju noć je 50-60 evra, s tim što je najčešće ponuda “all inclusive”.

Takođe, mnogi su izneli i ponude za 1 januar, odnosno za takozvanu reprizu Nove godine koje obično košta pedeset posto od cene koja važi 31. decembra.

Mnogi ugostitelji kažu da su zadovoljni odzivom na ponudu, a kod nekih je već sve rezervisano. Sa druge strane, ima i onih koji ipak zbog sveopšeg poskupljenja nisu organizovali nikakve svečanosti, ali su svakako podigli cene u svojim objektima.

Druge opcije za doček

Jedna od najjeftinijih opcija obeležavanja Nove godine su proslave na trgovima. Gradovi organizuju velike vatromete i gostovanje poznatih.

Poslednjih godina su sve popularnije dnevne žurke koje počinju već od podneva 31. decembra, a ulaz se tu obično ne naplaćuje.

U odnosu na pompezne proslave, zasigurno će se najmanje novca potrošiti ako se novogodišnja noć provede u kućnoj atmosferi, što će to verovatno biti opcija mnogih građana.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com