Obezbeđeno 520 miliona dinara sredstava za demografski razvoj Srbije

Vlada Srbije donela je uredbu kojim se utvrđuje Program podrške sprovođenju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u Republici Srbiji za 2023. godinu.

Foto: Snežana Krstić / Ringier

Za ovaj program su obezbeđena sredstva u iznosu od 520 miliona dinara.

Blic preporučuje

Programom podrške sprovođenju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u Republici Srbiji za 2023. godinu utvrđuje se raspored i način korišćenja sredstava podrške sprovođenju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u Republici Srbiji obezbeđenih Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2023. godinu.

Za korišćenje bespovratnih sredstava može se prijaviti jedinica lokalne samouprave koja će sprovoditi mere populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece, a koja ispunjava uslove definisane ovim programom i javnim pozivom.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Cilj Programa je podrška održivom demografskom razvoju jedinica lokalne samouprave na području Republike Srbije.

Sredstvima budžeta Republike Srbije može se sufinansirati do 60% procenjenih troškova predloženih mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece.

Maksimalni iznos sufinansiranja može biti do 20.000.000 dinara.

(Izvor: eKapija)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com