Od 1. februara elektronska naplata ulaska na Kopaonik

Tekst objavljen: 30.01.2023 15:25        

Ulaz u Nacionalni park „Kopaonik” od 1. februara naplaćivaće se samo elektronski, dok će još danas i sutra posetioci karte moći da plate preko sajta ili lično na naplatnim stanicama, objavljeno je na portalu Infokop

Od 1. februara elektronska naplata ulaska na Kopaonik

Kako navode iz NP „Kopaonik” od 26. januara više nema zaustavljana na naplatnim stanicama, nego će se prolaziti, a kamere beležiti registarske oznake vozila, koje će se zatim evidentirati u novom sistemu elektronske naplate.

Karte će se plaćati po izlasku iz Nacionalnog parka i to po važećem, nepromenjenom, cenovniku. Elektronskom naplatom će se, kako kažu, korisnicima obračunavati najpovoljniji iznosi naknade u odnosu na period boravka, Ako je, recimo, posetilac proveo 5 dana u Nacionalnom parku sa putničkim vozilom, pri izlasku će mu biti naplaćena nedeljna karta u iznosu od 800 dinara, umesto pet dnevnih koje bi koštale 1.500 dinara. Oni koji ne plate kartu ni osam dana posle izlaska neće ostaviti popuste nego će im se boravak obračunavati po 300 dinara dnevno plus troškovi opomene.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na snazi je cenovnik iz maja 2019. godine i formiran je po kategoriji vozila. Javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode započelo je naplatu ulaska u Nacionalni park Kopaonik od oktobra 2017. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com