Od blokbastera, striminga serija do igranja video igrica, ovaj televizor je opcija za svaki scenario

Ima televizora, a ima i televizora sa velikim “T”. E ti drugi nose oznku QLED, jer ono što mogu da ponude, podiže na jedna potpuno novi nivo gledanje i najdosadnijeg tv programa.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Neo QLED

Foto: Promo

Neo QLED

Možda neistreniranom oku nije lako da uči razliku između gomile novih tv uređaja koji nam se nude ovih dana, taman kao zagrevanje za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu, ali kada napravite malo poređenje, vidi se koji su oni koji će vas stvarno oduševiti. Na vrhu te liste je i nova Samsung Neo QLED linija televizora.

U odnosu na prethodne modele razlika je u pogledu dizajna minimalna. Upravo je minimalistički pristup nešto što je i odbranu za ovu liniju televizora koji pružaju sliku gotovo od ivice do ivice, a u odnosu na druge televizore ove kompanije, prepoznaćete ih po “stopalu” na kom je uređaj postavljen. Taj dizajn nosi naziv Infinity One i ima crne ivice koji se stapaju u Infinity ekran.

Neo QLED

Foto: Promo

Neo QLED

Magija međutim kreće kada se uključi. Prva specifičnost je Quantum Matrix tehnologija. Ona primenjuje veštačku inteligenciju kako bi se postigao jači nivo kontrasta i kako bi sve što gledate postalo kristalno jasno. Dodatak – surround zvuk s najnovijom tehnologijom Dolby Atmos i Q-symphony koja podiže doživljaj gledanja kod kuće na najviši nivo.

Uz to, televizor se može koristiti i za završavanje svih poslovnih obaveza. Na primer, može da se upari s računarom i aplikacijama za video pozive kao što je Google Duo. Ako vam treba više prostora za rad, spojite svoj pametni telefon sa Neo QLED televizorom za ugodniji i širi prikaz svojih aktivnosti. Multi View način rada omogućava podelu ekrana na čak četiri dela.

Tokom testa isprobali smo opciju za gejmere. Bilo da su u pitanju igre za klince, ili nešto zahtevniji naslvi, ovah televizor će bez problema zameniti i jače monitore za gejming. Ima Super Ultrawide široki prikaz radnje u razmerama 21:9 i 32:9 i nadograđenu Gamebar traku, koja stalno proverava optimizaciju igre i statistiku u stvarnom vremenu, pobedite u još više igara. Neo QLED televizor s opcijom Motion Xcelerator Turbo Pro donosi podršku za 4K rezolucije uz brzinu osvežavanja od 144 Hz a uz to, garant je za brzo reagovanje. Naime, postoji nešto što je označeno kao automatski način rada s niskom latencijom (ALLM).

Neo QLED

Foto: Promo

Neo QLED

Ova opcija smanjuje pojavu ulaznog kašnjenja, tako da će se radnja na ekranu desiti istovremeno s vašim pritiskom dugmeta. I grafika je vrhunska jer Neo QLED uz FreeSync Premium Pro tehnologiju proaktivno sinhronizuje brzinu kojom grafička kartica stvara sličice uz ispravnu brzinu osveživanja prikaza, čime se smanjuje prekidanje slike.

Model koji smo isprobali dostupan je i kod nas. Cena – 234.990 dinara.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com