Od danas u Srbiji skuplja putarina: Ovo su nove cene, a evo ko ima pravo na popust

Biznis Moj novčanik

Od danas u Srbiji skuplja putarina: Ovo su nove cene, a evo ko ima pravo na popust

Putarina u Srbiji od danas je skuplja za oko 10 odsto na osnovu novog cenovnika Puteva Srbije, na koji je saglasnost dala Vlada Srbije.

Putarina-Foto-D-BOZIC (1)

Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

Putarina-Foto-D-BOZIC (1)

Tako će od danas putarina od Beograda do Šida koštati 500 dinara, dok je prethodna cena bila 450 dinara.

Od Obrenovca do Preljine izdvajaće se takođe 50 dinara više, odnosno, umesto 510 dinara, putarina sada košta 560 dinara, dok je put od Beograda do Subotice skuplji za 70 dinara i košta 800, umesto 730 dinara.

Nova cena putarine od Beograda do Niša (jug) je 1.130, ili za 110 dinara skuplja, a od Beograda do Dimitrovgrada je viša za 160 dinara i, umesto 1.510, vozači će plaćati 1.670 dinara.

Za po 50 dinara poskupela je i putarine od Beograda do Batočine, pa je nova cena 500 dinara, dok se od Beograda do Vrbasa plaća 470 dinara, umesto 420 dinara.

Ko ostvaruje pravo na popust?

U odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta je precizirano da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda “EURO 6”, ostvaruje popust od 10 odsto, koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od šest odsto.

Ova stavka će se primenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com