OD RADNIKA TRAŽE DOKAZ DA SU SE VAKCINISALI Pred zaposlene su stavili i rok i to je poslednji u nizu poteza ovog giganta da ostvari CILJ

Poslušajte vest preko audio fajla

Kompanija Goldman Saks (Goldman Sachs) traži od svojih zaposlenih da prijave jesu li se vakcinisali protiv koronavirusa.

Zahtev, koji su zaposlenima poslali u dopisu, poslednji je u nizu poteza kojima Vil strit pokušava da normalizuje poslovanje nakon što je većina zaposlenih u industriji više od godinu dana provela radeći od kuće, piše Blumberg.

Banke su u ovom razdoblju imale rekordnu dobit, ali i uprkos tome su brojni menadžeri prigovarali zbog rada na daljinu. Izvršni direktor Goldmana Dejvid Solomon mesecima poručuje da želi što pre da vrati zaposlene u kancelarije, prenosi Indeks.

“Ovo nije idealno za nas i nije novo normalno”, rekao je Solomon na konferenciji u februaru. “To je aberacija koju ćemo ispraviti što je brže moguće”.

Kompanije Carlyle Group Inc. i Warburg Pincus već su rekle zaposlenima da bi trebalo da se vakcinišu protiv korone kako bi mogli da se vrate u kancelarije u septembru.

Prema saveznom zakonu, poslodavci u SAD-u mogu da zahtevaju od zaposlenih da se vakcinišu. To je u skladu i sa smernicama koje je prošlog meseca dala Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja.