“OPORAVAK AVIO SAOBRAĆAJA DO 2025.” Oglasilo se Međunarodno udruženje aerodroma: “Skuplje i avio karte”

Međunarodno udruženje aerodroma saopštilo je da se potpuni oporavak aviosaobraćaja očekuje do 2025. godine.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Avion

Foto: Gerry Penny / EPA;

Avion

Najnovija prognoza pokazuje da će broj putnika u sledećoj godini biti manji za devet odsto u odnosu na 2019. godinu, kao i da je oporavak ipak „odložen“ budući da je ranije saopšteno da bi se evropski avionski saobraćaj na te rezultate mogao vratiti već 2024. godine.

Blic preporučuje

Generalni direktor ovog udruženja Olivijer Jankovec izjavio je da će prevoznici sledeće godine pretrpjeti gubitke od oko 220 miliona evra.

– Prošle godine smo imali snažan rast i aviosaobraćaj je bio otporan na sve geopolitičke i privredne probleme. Međutim, potpuni oporavak i vraćanje na rezultate iz 2019. godine koja je bila rekordna u svakom smislu može se očekivati 2025. godine – izjavio je Jankovec i dodao da će rat u Ukrajini i geopolitičke napetosti u Evropi generalno uticati na ovo tržište, kao i da će inflatorni pritisci uticati negativno na potražnju.

Foto: shutterstock

Prema ovim prognozama, može se očekivati i blagi rast avio-karata. Poskupljenja bi možda bila i veća da i low cost kompanije nisu nastavile da rastu i jačaju ponudu jeftinih letova ka svim destinacijama.

Bez obzira na ovakve prognoze tržišta koja se oslanjaju na turizam mogu da očekuju dobre rezultate i da će možda premašiti broj putnika u predpandemijskom periodu. Druge zemlje će, po svemu sudeći, sačekati bolja vremena i punije novčanike zabrinutih Evropljana.

(Izvor: Investitor)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com