Plate u domaćem IT sektoru idu i do 8.500 evra

Tekst objavljen: 20.12.2022 12:25        

Podaci sajta HelloWorld.rs pokazuje da su kandidati u IT industriji sve aktivniji na tržištu rada, a primetan je i veći broj konkurisanja na oglase u novembru, i to za 26 odsto u odnosu na isti mesec lane

Plate u domaćem IT sektoru idu i do 8.500 evra

Kako ovaj sektor industrije konstantno raste, tako i 2022. Srbija beleži rast izvoza IKT usluga koji iznosi 2,5 milijarde evra. Plate u IT sektoru se povećavaju, pa je tako u avgustu zarada iznosila u proseku 1.600 evra, ali prema očekivanjima i rečima poslodavaca, do kraja godine taj iznos će biti znatno viši.

U „Infostudu” potvrđuju da naši IT stručnjaci imaju visoka primanja, a u prilog tome govori i podatak da je u sekciji plate u okviru sajta HelloWorld.rs, gde IT- jevci unose svoje zarade, najveći iznos upisao softver inženjer iz Beograda – čak 8.500 evra.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U poslednjih nekoliko godina ipak se promenila lista najtraženijih zanimanja, pa se sada beleži porast interesovanja za pozicije projekt i prodakt menadžera, deliveri menadžera i biznis developera. Prema istraživanju „Puls srpske iz zajednice” koje je sproveo ovaj sajt, od top pet najtraženijih pozicija u svetu najbolje su plaćeni tim lideri sa prosekom od 2.600 evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com