PODNETA KRIVIČNA TUŽBA PROTIV MINJE MILETIĆ Saradnik ministra je tereti za uvredu, Euronews Srbija stao uz novinarku: “Mi smo nezavisan informativni kanal”

Protiv novinarke “Euronews Srbija”, Minja Miletić, podneta je krivična tužba za uvredu od strane saradnika jednog ministra. Tim povodom se oglasio i sam “Euronews Srbija”, dajući podršku svojoj novinarki i ističući da su oni “nezavistan informativni TV kanal”.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Minja miletic novinarka_ras foto vladimir zivojinovic025

Foto: V. Živojinović / RAS Srbija

Minja miletic novinarka_ras foto vladimir zivojinovic025

– Novinarstvom se bavimo nepristrasno i bez cenzure, a naše vesti su zasnovane na činjenicama. Podržavamo naše novinare u potpunosti, i oni svoj posao obavljaju nezavisno i slobodno. Ponosno i odlučno pružamo punu podršku gospođi Minji Miletić, našoj cenjenoj novinarki Euronews Srbija povodom ovog slučaja… pišu iz “Euronews Srbija”.

Saopštenja povodom tužbe za uvredu, izdala je i centrala Euronews-a u Lionu.

– Mi u Euronews-u izražavamo novinarsku solidarnost sa kolegama iz Euronews Srbija i podržavamo ih u trenutku kad se suočavaju sa pravnim pretnjama i trpe pritisak zbog toga što su vršili svoju beskompromisnu novinarsku dužnost prema svojim gledaocima. Euronews, zajedno sa Euronews Srbija, je uvek obavljao svoje novinarske zadatke ne obazirući se na političke uticaje, zastrašivanja ili pritisak, držeći se osnovnih uredničkih vrednosti – objektivnosti, poštenja i uravnoteženosti, piše u saopštenju.

U odbranu eminentne novinarke stao je i vlasnik televizije “Arena channel” koja je deo Telekoma Srbija. Kako navode iz kompanije, kako imaju za cilj da se pozicioniraju kao lider u oblasti multimedijalnog sadržaja za svoje partnere biraju isključivo najrespektabilnije medijske kuće, kao što je Euronews.

– Zbog toga želimo da damo punu podršku Euronews-u i njihovom novinaru, jer čvrsto verujemo da bi novinari trebalo da imaju neometanu slobodu objektivnog izveštavanja i da svoj rad obavljaju bez pritiska ili pretnji pravnim sankcijama, pišu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com