Пољопривредници долазе на састанак са премијерком, протести настављени у Новом Саду и Суботици

уторак, 21.11.2023,  09:13 -> 12:00

Извор: РТС

Представници Удружења пољопривредних произвођача учествоваће на данашњем састанку у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић, рекли су организатори протеста за РТС. Истовремено, пољопривредници настављају протесте у Новом Саду и Суботици.

Пољопривредници који девети дан протестују у Новом Саду јутрос су, у знак протеста, споро возили у кружном току код Рафинерије нафте на улазу у град, а затим су у подне започели блокаду Темеринског моста. Планирано је да блокада траје до 15.00 часова.

Пољопривредници чекају исход састанка својих представника и премијерке Ане Брнабић у Београду. Организације пољопривредника на састанак шаљу осам представника.

Да оду на састанак у Београду, пољопривредници су се одлучили након састанка који је синоћ одржан у Старој Пазови, а након телефонског разговора са премијерком.

Кажу да су премијерки пренели да је тензија међу паорима велика и да свакога тренутка може ескалирати.

Како најављују, на данашњем састанку неће бити донесене одлуке, већ ће се само утврдити оквири будућих преговора. Истичу да ће од тога ће зависити и будућност протеста.

Протестне вожње и у Суботици

Настављају се и протестне вожње суботичких пољопривредника на западној обилазници око Суботице.

Од 10.00 до 16.00 часова тракторима ће се повремено заустављати саобраћај код Биковачке петље на “ипсилон” краку ауто-пута који повезује саобраћајницу Нови Сад–Хоргош и гранични прелаз Келебија.

Успорена вожња кроз кружни ток траје око сат времена, а потом се заустављена возила пропуштају. 

У међувремену могу да прођу интервентна и возила Хитне помоћи, као и аутобуси са малом децом и возила са болесним особама.

Пољопривредници протестују већ девет дана, а затражили су да им се потврди да ће на пумпама имати дизел без акциза истичући да је то услов за почињање разговора у Министарству.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com