Ponovo otvaraju vrata u Rusiji – ali pod novim imenom

Neke od LVMH maloprodajnih prodavnica kozmetičke marke Sephora ponovo su otvorene u Rusiji kao Ile de Beauté.

Izvor: B92.net

Foto: Sorbis / Shutterstock.com

Foto: Sorbis / Shutterstock.com

To je saopštila ruska firma, što predstavlja najnovije rebrendiranje maloprodajnog prostora u zemlji pošto kompanije napuštaju Rusiju zbog akcija Moskve u Ukrajini, prenosi Rojters.

U poruci na svojoj veb stranici, Ile de Beaute se zahvalio kupcima koji se vraćaju, obećavajući širok spektar međunarodnih brendova i rekao da će prethodno kupljene poklon kartice i dalje važiti.

“Mnogo se promenilo od našeg poslednjeg viđenja”, saopštila je kompanija. “Bili smo primorani da obustavimo rad u našim radnjama, ali smo zadržali sve poslove i nastavili da podržavamo zaposlene, dok smo paralelno radili na redizajniranju internih procesa kompanije”.

Veliki broj zapadnih trgovina na malo zatvoreno je početkom marta i dok su se neki od tada potpuno povukli, mnoge prodavnice su ostale privremeno zatvorene u Moskvi mesecima, uklanjajući artikle sa izloga.

Sephora, koja je imala 88 prodavnica u Rusiji sa 1.200 zaposlenih, u julu je saopštila da je pristala da proda 100% akcija svoje podružnice u Rusiji lokalnom generalnom direktoru.

Ile de Beaute je lokalni lanac koji je Sephora kupila 2016. godine. Maloprodajni lanac započeo je rebrendiranje prodavnica u Rusiji pod Sephora banerom 2018. i još uvek je bio u procesu toga kada je nastupila globalna pandemija 2020. godine.

Dnevni list Vedomosti je u ponedeljak objavio, pozivajući se na dva izvora, da je posao zaključen 7. oktobra.

Sephora nije odmah odgovorila na zahtev za komentar, piše Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com