Popusti za penzionere u 600 kompanija: Sve šira lista učesnika u akciji “Penzionerska kartica”, podela od 1. oktobra

U okviru akcije Penzionerska kartica, prijavilo se oko 600 kompanija, a Privredna komora Srbije (PKS) se prema rečima njenog predsednika, Marka Čadeža, od početka aktivno uključila u ovu akciju tako što je animirala privredu i organizovala prezentacije programa svojim članicama.

Sve šira lista učesnika u akciji

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Sve šira lista učesnika u akciji “Penzionerska kartica”, podela od 1. oktobra

Čadež je za Tanjug rekao da su među prijavljenima u akciji Penzionerske kartice veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što je elektro-tehnička roba, kućni aparati.

Blic preporučuje

– Za penzionere je veoma važno da su se za ovu akciju, koja će najstarijima doneti niz pogodnosti, prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke – rekao je Čadež i dodao da se, sudeći po do sada iskazanom interesovanju, očekuje učešće oko 1.000 apoteka u zemlji.

Prema njegovim rečima, spremnost da svoje robe i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko turistički objekti i odmarališta, sportsko- rekreativni, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture, kao i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto i servisi za tehničke preglede.

– Sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan, jer očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im Penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga – rekao je Čadež.

Podela penzionerskih kartica na šalterima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje već je počela, a penzioneri će kartice moći da koriste od 1. oktobra.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com