Poslodavac angažovao detektiva da prati radnicu na bolovanju: Nije dobro završilo

Nakon što je privatni detektiv utvrdio kako je radnica “povredila radne obaveze”, advokatska kancelarija uručila joj je otkaz.

Izvor: Večernji list

Ilustracija: Shutterstock/Andrey_Popov

Ilustracija: Shutterstock/Andrey_Popov

Radnica je zbog toga odlučila da podigne tužbu, za koju je na Opštinskom sudu u Varaždinu i dobila spor.

Advokatska kancelarija izgubila je spor protiv svoje bivše radnice, advokatske pripravnica, koja je u septembru 2019. zaposlena na određeno vreme. Spor je neobičan jer je advokatska kancelarija unajmila detektivsku agenciju koja je danima pratila radnicu kako bi utvrdila je li zaista na bolovanju.

Zaključivši da je povredila radne obaveze i “zloupotrebila institut privremene nesposobnosti za rad”, poslodavac joj je uručio vanredni otkaz, a ona je podigla tužbu i nepravosnažno na Opštinskom sudu u Varaždinu dobila spor. Tvrdi da je bila opravdano odsutna s posla zbog bolesti, o čemu je i pravovremeno i na zakonom utvrđeni način obavestila poslodavca, pa to ne može, navela je u tužbi, biti okvalifikovano kao teža povreda radne obveze, piše Večernji list.

Poslodavac je smatrao da je lagala da je bolesna jer joj nije odobrio godišnji odmor i angažovao je detektiva koji ju je pratio 16 do 17 sati dnevno. Za posao praćenja bio je angažovan u periodu od 25. jula 2019. do 2. avgusta 2019. Prema informacijama kojima je raspolagao, detektiv je, kako je rekao, znao kojeg će dana posetiti svoju doktorku opšte prakse, pa je tog dana nadzirao i ambulantu. Zabeležio je da se zaista bila na pregledu. Advokatska kancelarija u kojoj je radila poslala joj je i kontrolu bolovanja, prijavio ju je policiji tražeći da je pozovu na vanredni lekarski pregled zbog lekova koje je u to vreme uzimala.

Ona tvrdi da je iz kuće izlazila samo kad bi s majkom išla na misu, na pregled doktorki opšte prakse, psihijatru i u teretanu, po preporuci lekarke da se “makne iz kuće”. Sud je utvrdio da poslodavac nije dokazao da je imao opravdani razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu jer privremena neprisutnost na radu zbog bolesti ili ozlede nije opravdan razlog za otkaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com