POSTALI SU ŠAMPIONI I U PREDUZETNIŠTVU Ovi srpski sportisti su napravili pravi BUM u biznisu

Opšte pozntao je da se u sportu “vrti” ozbiljan novac, ali nemali broj sportista se tokom ili po završteku svojih profesionalnih karijera okuša .

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Milan Ilić, Tanjug/ Sava Radovanović, Aleksandar Dimitrijević, EPA Filip Singer / Ringier

.

Asovima srpskog sporta preduzetništvo nije strano. Najsvežiji primer toga je i naša nekadašnja najbolja teniserka Ana Ivanović, koja je nedavno pokrenula sopstvenu kozmetičku liniju.

Ana Ivanović
Ana Ivanović

“Blic Biznis” predstavlja nekoliko sportista koji su postali vrlo uspešni u biznisu, bilo da i dalje igraju na terenu ili su svoje sportske karijere ostavili iza sebe.

Novak Đoković

Ovakva lista sportista i biznismena ne bi mogla da prođe bez najpoznatijeg srpskog tenisera budući da Đoković duži niz godina ima dva restorana i to jedan u Beogradu a jedan u Monte Karlu. Restoran u Beogradu se nalazi nedaleko od sportske arene i naziva se “Đoković”. Restoran u Monte Karlu se zove “Ekvita” i kako tvrde tu se služi samo zdrava hrana.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Miloš Teodostić

Miloš Teodosić je zajedno sa bratom ušao u hotelijerstvo, i oni su 2019. godine otvorili hotel na Divčibarima. Hotel ima 80 soba, kongresnu salu, sportsku salu i terene, fitnes centar…

Miloš Teodosić

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Miloš Teodosić

Duško Pijetlović

Proslavljeni srpski vaterpolista Duško Pijetlović se okrenuo jednom neobičnom vidu poslovanja, otvorio je berbernicu. Kako je jednom prilikom istakao, u inostranstvu je primetio trend da se ljudi vraćaju starim navikama, pa i berbernicama, i zbog toga se odlučio da otvori takvu radnju. Trenutno ih ima 2 u Beogradu.

Duško Pijetlović

Foto: Milan Ilić / RAS Srbija

Duško Pijetlović

Darko Miličić

Darko Miličić, najbolje plasirani Srbin u istoriji NBA drafta, danas je jedan je od uspešnijih poljoprivrednika u Bačkoj. Na Telečkoj visoravni, između Sivca i Kljaićeva, ima 50 hektara zemlje pod jabukama i veštačko jezero sa 10.000 šarana.

Darko Miličić

Foto: M. Metlaš / RAS Srbija

Darko Miličić

Nenad Krstić

Nenad Krstić poseduje i svoje voćnjake a bavi se proizvodnjom rakije. Nadomak Kraljeva se nalazi Krstićeva destilerija koju je “podigao od nule”. Krstić je hteo da napravi nešto što dolazi iz kraja iz kog on potiče, a da nema rok trajanja kako ne bi imao pritisak da mora odmah da se plasira na tržište.

Nenad Krstić

Foto: Marko Metlaš / RAS Srbija

Nenad Krstić

Lista domaćih sportisa koji su se oprobali u preduzetništvu i postali uspešni u biznisu je poduža. Poljoprivredom se bave i Uroš Tripković, Kosta Perović, Predrag Drobnjak, Marko Kešelj, a pored Teodosića u hotelijerstvo su otišli i Dragan Kićanović i Nikola Peković.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com