POZNATI MODNI BREND BANKROTIRAO Zatvorili sve prodavnice, napuštaju Srbiju, a preko 1.000 ljudi ostaje bez posla

Modni brend “Orsay” je pre par dana, nakon 10 godina poslovanja u Srbiji, zatvorio svih 13 prodavnica u Srbiji. Poznati modni lanac je takođe juče zatvorio sve svoje prodavnice i u Evrope.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

korona kupovina shopping shutterstock 1677429553

Foto: shutterstock

korona kupovina shopping shutterstock 1677429553

Kako je izvestio polovinom juna RTL.de da će zatvoriti sve radnje u Nemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj. Ova vest iznenadila je mnoge, jer je kompanija ranije saopštila da će zbog problema sa solventnošću biti zatvoren samo deo, tj. 79 prodavnica umesto svih 197.

Možda vas zanima

Firma vlasnik lanca prodavnica, “Orsay Gmbh” je još u novembru prošle godine pokrenula stečajni postupak u Nemačkoj, a u martu ove godine njena podružnica u Austriji je prijavila da ima probleme sa otplatom nagomilanog duga od 15 miliona evra.

Prema grubim prcenama bez posla je ostalo oko 1.500 ljudi.

Što se Srbije tiče, prvo je ugašena onlajn prodaja a kupci su preko njihovog veb sajta obavešteni da radnje i dalje idu. Ipak, u tržnim centrima u Srbiji gde se nalaze prodavnice ovog brenda, radnje su zatvorene.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com