Predstavljen projekat Prognozno-izveštajne službe za zaštitu bilja (AUDIO)

Kako tvrde stručnjaci, naš sistem izveštavanja i komunikacije sa ratarima visoko je ocenjen i u najrazvijenijim evropskim zemljama.

bilje

Da štete od bolesti bilja mogu biti izuzetno velike, svake godine se nažalost uvere mnogi poljoprivrednici. Zato od 2010. godine sa fotografijama štetnih organizama i preporukama Prognozno-izveštajna služba za zaštitu bilja svakodnevno upozorava proizvođače.

U proteklom periodu znatno se izmenila digitalna tehnologija, pa se kroz projekat krenulo u osavremenjivanje instrumenata i softvera. To su uvideli nadležni, ocenjuje direktor novosadske Poljoprivredne stanice Vladimir Mihić.

Kada je reč o dosadašnjem radu Prognozno-izveštajne službe, postoje samo reči hvale. Mnogi u najrazvijenijim zemljama iznenađeni su rezultatima, objašnjava Branislava Lalić sa Poljoprivrednog fakulteta.

Naredne godine se očekuje novi portal Prognozno-izveštajne službe, a treba podsetiti da ta služba sa poljoprivrednicima komunicira i preko društvenih mreža, Jutjuba, kao i sms porukama.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com