PREGOVORI U TOKU Nissan planira ulaganje u Renaultovu jedinicu električnih automobila

Francuski proizvođač automobila Renault i njegov japanski partner Nissan saopštili su da vode “poverljive razgovore” o budućoj saradnji, dodajući da je Nissan razmišljao o ulaganju u Renaultovu jedinicu električnih vozila koja tek treba da se formira.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Sajam-automobila-2019

Foto: Radomir Kuč / RAS Srbija

Sajam-automobila-2019

“Kompanije nastavljaju da pokreću strukturna poboljšanja kako bi osigurale održive operacije i upravljanje Alijanse. Svaku dalju komunikaciju će u dogledno vreme obaviti članice Alijanse”, dodali su Renault i Nissan u zajedničkoj izjavi u ponedeljak.

Blic preporučuje

Izvor upoznat s ovim pitanjem rekao je da Nissan vrši pritisak na svog francuskog partnera da smanji svoj udeo u japanskom proizvođaču automobila što je više moguće, idealno na 15 odsto, te da bi mogao razmotriti prikupljanje sredstava za otkup deonica.

Deonice Renaulta su porasle za 5 odsto na ranoj sesiji trgovanja nakon ove vesti, popravljajući poziciju akcija kompanije u odnosu na francuski referentni indeks kapitala CAC-40.

(Rojters)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com