Prepolovljena cena prevoza do i od njujorškog aerodroma “Džon F. Kenedi”: Najsavremeniji Novi Terminal 1 biće otvoren 2026.

Biznis Vesti

Prepolovljena cena prevoza do i od njujorškog aerdroma “Džon F. Kenedi”

Cena javnog prevoza – “avio-voza” do i od njujorškog aerodroma Džon F. Kenedi – JFK prepolovljena je tokom leta, saopštila je guvernerka Njujorka Keti Hočul.

Srpska avio-kompanija “Er Srbija” sleće na taj aerodrom od 2016. godine.

Blic preporučuje

Cena karte za jednu vožnju za AirTrain koji povezuje sve aerodromske terminale sa dve polazne stanice metroa i autobuskim polazištima i aerodromskim parking mestima biće 4,25 dolara do 2. septembra – Praznika rada.

  Srpska avio-kompanija

Foto: Oliver Bunić / Ringier

Srpska avio-kompanija “Er Srbija” sleće na njujorški aerodrom od 2016.

Cena karte je, kako su preneli američki mediji, smanjena kako bi se više ljudi podstaklo da se ukrcaju na AirTrain ovog leta tokom vrhunca građevinskih radova na aerodromu DžFK.

Očekuje se, kako navode mediji, da ce kombinacija velikog projekta obnove i rekordnog broja putnika stvoriti kašnjenja u saobraćaju koji vodi na aerodrom.

“Sa izgradnjom i transformacijom novog terminala na DžFK a koja je u toku preduzimamo korake da ublažimo kašnjenja putovanja i potvrdimo ono što je oduvek bilo tačno – nema bolje opcije od odlaska avio vozom do aviona”, rekla je guvernerka.

Najsavremeniji Novi Terminal 1 otvara se 2026.

Najsavremeniji Novi Terminal 1 međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku trebalo bi da otvori vrata za putnike 2026. godine, a “Er Srbija” će biti među prvim svetskim avio-kompanijama koje će ga koristiti.

Novi Terminal 1 gradi se u saradnji sa Lučkom upravom Njujorka i Nju Džersija kao deo rekonstrukcije aerodroma Džon F. Kenedi vredne 19 milijardi dolara.

Novi Terminal 1 do kraja marta objavio je partnerstva sa sedam avio-kompanija među kojima su “Er Srbija”, “Er Frans”, “KLM”, “Etihad”, “Korijan Er”, “LOT Poliš erlajns” i “EVA Er”.

(Izvor: Tanjug)

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com