Problem će biti rešen? Republika Srpska nabavlja krave

Banjaluka — Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Boris Pašalić govorio je o rešenju problema pada proizvodnje mleka u Srpskoj.

Izvor: Tanjug

Foto: TORWAISTUDIO/Shutterstock

Foto: TORWAISTUDIO/Shutterstock

On je rekao da će taj problem biti rešen programom podele junica farmerima i najavio da bi naredne godine u RS trebalo očekivati povećanje proizvodnje za pet miliona litara mleka, prenose banjalučke Nezavisne novine.

On je rekao da je do sada u RS stiglo oko 900 grla i da se program povećanja broja muznih krava u RS sprovodi u saradnji sa tri mlekare.

Pašalić je kazao da su u Hercegovinu stigla prva grla, a reč je o 200 gravidnih krava simentalske rase, nabavljenih u Češkoj i Austriji.

Nezavisne prenose da je ukupna investicija vredna oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka (664.680 evra), od čega je resorno ministarstvo obezbedilo oko 700.000 KM (357.904 evra), a ostatak sami proizvođači i lokalne zajednice.

“Očekujemo novih 1.000 junica naredne godine, koje će nakon telenja obezbediti novih pet miliona litara mleka”, naglasio je Pašalić, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com