Proces odobrenja za nove i unapređene fiskalne uređaje je besplatan i još uvek otvoren VIDEO

Beograd — Elektronski fiskalni uređaj je hardversko i softversko rešenje koje koriste obveznici fiskalizacije radi izdavanja fiskalnog računa.

Izvor: B92

Foto: Printskrin/TV B92

Foto: Printskrin/TV B92

Novi model fiskalizacije svim proizvođačima elektronskih fiskalnih uređaja, kako postojećim, tako i proizvođačima inovatorima pružio je priliku da prošire poslovanje i na segment tržišta fiskalnih uređaja.

Ovaj model fiskalizacije uspostavljen je 1. marta ove godine, a prostora za inoviranje i unapređenje fiskalnih uređaja

Proces odobrenja za nove ili unapređene elektronske fiskalne uređaje je i dalje otvoren i besplatan.

Poreski obveznici na raspolaganju imaju široku paletu fiskalnih uređaja koje mogu pronaći na tržištu u skladu sa poslovnim potrebama.

“Zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, na tržištu se, nakon njegovog uvođenja, pojavilo više od 660 fiskalnih uređaja, koje je Poreska uprava odobrila za korišćenje na teritoriji Republike Srbije. Radi se o potpuno novim ili znatno unapređenim proizvodima koji zadovoljavaju sve tehničke specifikacije i druge standarde fiskalnih uređaja”, rekla je za TV B92 Mina Bujović iz Poreske uprave.

Višemesečni proces adaptacije i pripreme uvođenja novog modela fiskalizacije za cilj ima da poreskim obveznicima olakša prelaz na novi model koji sada Poreskoj upravi omogućava uvid u transakcije u trenutku prometa.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com