PRODAT DRUGI NAJVEĆI AUTOBUSKI PREVOZNIK U SRBIJI “Arriva Litas” ima novog vlasnika, a ovo svi poznati detalji

Arriva Grupa, evropski pružalac usluga prevoza putnika postigla je sporazum o prodaji svog danskog preduzea “Arriva Danmark A/S” i srpskog preduzeća “Arriva Litas d.o.o.” kao i svog autobuskog poslovanja u Poljskoj “Arriva Bus Transport Polska SP. z.o.o.” Mutares SE & Co. KGaA, međunarodnom finansijskom investitoru, objavljeno je na sajtu advokatske kancelarije Živković/Samardžić.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Turisti

Foto: shutterstock

Turisti

Prodaja pokrivao ceo danski posao, ceo srpski biznis, koji je drugi po veličini privatni autobuski operater u Srbiji, kao i poljski autobuski biznis. Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, u skladu sa uobičajenim uslovima zatvaranja, uključujući odobrenje nadzornog odbora Deutsche Bahn-a, i nemačkog saveznog ministarstva za digitalni promet i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

Arriva Group sa sedištem u Velikoj Brizaniji je deo nemačke Deutsche Bahn AG, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i logistike. Arriva je vodeći provajder za prevoz putnika širom Evrope, zapošljava preko 40.000 ljudi i izvrši oko 1,2 milijarde putovanja u 13 evropskih zemalja.

Mutares SE & Co. KGaA sa sedištem u Minhenu preuzima preduzeća srednje veličine i delove grupa sa sedištem u Evropi koja se prodaju u toku procesa repozicioniranja kod svojih vlasnika i pokazuju potencijal za poboljšanje poslovanja. Njima je cilj preuzimanje kompanija sa prihodima od 100 do 750 miliona evra.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com