PRVI ČOVEK “ALPHABET-A” DOBIO 130 MILIONA DOLARA BONUSA Gigant od ove godine primanja direktora počinje da obračunava po učinku

Alphabet Inc iz Google-a saopštio je u sredu da je odobrio novu nagradu za kapital za glavnog izvršnog direktora Sundara Pičai koja povezuje veći deo njegove plate sa učinkom.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Tsering Topgyal / Tanjug/AP

Odbor prepoznaje njegov “snažan učinak” kao izvršnog direktora, saopštila je kompanija, dodajući da će dodela značajnog dela nagrade zavisiti od ukupnog povrata deoničara Alphabeta u odnosu na druge kompanije S&P 100.

Blic preporučuje

Sundar Pičai

Foto: LM Otero / Tanjug/AP

Sundar Pičai

Alphabet je rekao da je nagrada izmenjena kako bi se povećale jedinice zaliha performansi (PSU) na 60 odsto sa 43 odsto u 2019. godini, dok je istovremeno povećan zahtev za isplatu.

Pičaiju, kome se svake tri godine dodeljuje nagrada za kapital, dodeljene su dve tranše PSU-a sa ciljnom vrednošću od 63 miliona dolara svaka.

(Rojters)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com