Prvi utisci: Testirali smo Huawei Watch GT 3 SE

Od momenta kada se pojavila vest da je Huawei lansirao novi pametni sat Watch GT 3 SE, želeli smo da testiramo ovaj napredni pametni sat Huawei portfolia koji je ujedno cenovno pristupačan, te nas je još više zanimalo kakve su njegove performanse. I, evo ga, već neko vreme nam pravi društvo. Prvi utisci su se slegli i spemni smo da ih podelimo sa vama.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Promo

.

Skladni dizajn

Tek kada raspakujete GT 3 SE model i stavite ga na zglob, shvatite da nije reč “tek o još jednom tamo gedžetu”. Huawei je, zapravo, uspeo da napravi revolucionaran inženjerski poduhvat. Umesto dosadašnjih pametnih satova koji su upadljivi na vašoj ruci, GT 3 seriju odlikuje besprekorna prefinjenost detalja, skladna kompozicija elemenata i politura koja prosto odiše jednom klasičnom galantnošću. Drugim rečima, Huawei Watch GT 3 SE jeste prevashodno namenjen ljubiteljima sportske aktivnosti, uz mnoštvo inkorporiranih zdravstvenih funkcija, ali je ujedno I stilski veoma atraktivan.

Ovaj pametni sat, zbog zaobljene pozadine, odlično naleže na zglob. Konstrukcija je od nerđajućeg čelika, sa krunicom i tasterom sa desne strane. Na desnoj strani nalazi se i zvučnik, dok je leva strana rezervisana za mikrofon, a zvuk je u praksi odličnog kvaliteta. Nažalost, nije podržan eSIM, pa Watch GT 3 SE, kada su u pitanju pozivi, ne može u potpunosti da radi nezavisno od telefona. Ipak, njegova prva zvezda jeste zakrivljeno 3D staklo koje odaje utisak blagog odsjaja vode.

Huawei Watch GT 3 SE je dostupan u dve veličine: 42 milimetra i 46 milimetara. Mi smo na testu imali model od 46 mm.

.

Foto: Promo

.

Visok nivo funkcionalnosti

Ovaj model pametnog sata stiže sa HarmonyOS 2.1 operativnim sistemom, što je stavka koja i te kako pravi razliku u odnosu na sve dosadašnje modele. Uz to, veliki broj tehnološko unapređenih senzora, kao i snažna baterija, dali su nam mogućnost da svojim potrebama pustimo na volju.

Naravno, pre nego što smo uronili u more mogućnosti koje pruža GT 3 SE, instalirali smo Huawei Health aplikaciju i uparili je sa telefonom, nakon čega smo mogli da pristupimo svim funkcijama sata.

Odmah se pokazalo da je sat lak za korišćenje: jednostavno prevlačenje u desno prikazuje vidžete, na levoj strani se prikazuju parametri zdravlja, dnevnih akrivnosti, spavanja i drugo. Prevlačenje nagore otvara različite apliakcije (pozivi, email, SMS, Messenger…), dok prevlačenje nadole poziva brza podešavanja. Dok na SMS poruke možete odgovarati, dotle se poruke sa Vibera i Mesengera mogu samo pregledati. Dobra stvar je što nema agregacije poruka pa svaku možete videti u celini.

Pritiskanjem krunice poziva se grupa aplikacija, koje su unapred instalirane, dok rotiranje zumira aplikacije. Pametni sat već stiže sa instaliranim neophodnim aplikacijama, dok HarmonyOS podržava i instaliranje eksternih aplikacija dostupnih u AppGallery prodavnici. Watch GT 3 SE ima i 32 MB RAM-a i 4 GB za skladištenje podataka.

.

Foto: Promo

.

Besprekoran rad za mnoštvo zdravstvenih i fitness parametara

Iako smo se isprva pribojavali kako će sistem da funkcioniše kada podlegne ozbiljnijem naporu, tokom korišćenja smo na ovu stavku u potpunosti zaboravili. Jednostavno, sistem GT 3 SE modela ni jednom nije pao, obaveštenja su sve vreme stizala pravovremeno, uz brzo otvaranje i tečan rad aplikacija. Zahvaljujući modulu sa Huawei TruSeen 5.0+ PPG senzorima, koji se nalazi na zadnjoj strani, senzori su se pokazali kao više nego pouzdani.

Tako smo uz pomoć Huawei Health aplikacije isprobali merenje pulsa, koji može i automatski da se meri na svakih pet minuta, a tu je i senzor za merenje kiseonika u krvi (SpO2), što može biti od velike koristi za ljubitelje planinarenja.

Watch GT 3 SE daje detaljne informacije o fazama sna i nudi predloge za bolji san, meri nivo stresa, a novitet je i mogućnost merenja telesne temperature. Da bi toplomer bio precizan, potrebno je da Watch GT 3 SE nosite bar 10 minuta, kako bi se sat prilagodio temperaturi kože. Ipak, merač temperature kože dosta varira u zavisnosti od spoljašnje temperature, pa rezultati nisu uvek relevantni.

Takođe, dostupan je i veliki broj fitnes programa i sportskih modova (trčanje, plivanje, CrossFit, skijanje, joga, pilates i drugo), a posebno zanimljiv jeste dual-band GPS čip, koji pomaže kod snimanja i beleženja pešačkih tura koje se koriste.

.

Foto: Promo

.

Može li Huawei Watch GT 3 SE zadovoljiti naše potrebe?

Odgovor je definitivno da. Ovaj pametni sat ne samo da ima očaravajući dizajn i bogate funkcije koje zadovoljavaju i profesionalca i amatera, već pruža i izdržljivost na koju se možete osloniti. Poslednja, ali veoma bitna stvar, je da je cena ovog uređaja 24.999rsd, pod kojom je dostupan u svim Huawei radnjama.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com