Radnici Zare u štrajku FOTO

Radnici modnog giganta “Zara” stupili su u štrajk u subotu, na početku zimskih rasprodaja, zahtevajući povećanje plata i bolje uslove rada.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/J.J.GUILLEN

EPA-EFE/J.J.GUILLEN

To je objavio španski list Sinko Dias, prenosi portal Euraktiv.

Sindikat CTG koji zastupa prodavce u trgovinama španskog modnog brenda pozvao je zaposlene u Zari i radnike u drugim radnjama grupe da stupe u štrajk, kako bi omeli zimske rasprodaje koje su popularne kod potrošača, zahtevajući povećanje plata i bolje radne uslove.

Velike španske maloprodajne kompanije poput Zarine matične kompanije Inditek i El Korte Ingles nude ogromne popuste do sredine januara kako bi pomogle potrošačima da se izbore sa inflacijom, koja je u Španiji u decembru iznosila 5,8 odsto.

Očekuje se da će Španci potrošiti 94,40 evra po osobi u proseku tokom zimskih rasprodaja, objavio je finansijski komparator Bankmi. Potrošnja će ove godine ostati ispod 96,30 evra koliko je potrošeno tokom zimskih rasprodaja 2022. i 2020. godine, ali će biti veća nego 2021. kada je prosečna potrošnja iznosila 93,10 evra.

Na nižu potrošnju uglavnom utiče visoka stopa inflacije zabeležena poslednjih meseci, ocenjuje Bankmi, navodeći da izgledi za period rasprodaje “nisu tako loši” nakon božićne prodajne kampanje koja se pokazala “pozitivnijom nego što se očekivalo”.

EPA-EFE/J.J.GUILLEN

EPA-EFE/J.J.GUILLEN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com