Ribnjak Bečej – dokaz da se ozbiljan rad isplati (VIDEO)

BEČEJ –

Do pre 15 godina, prema raspoloživim podacima, ribnjaci u Srbiji su se prostirali na nešto više od 12 hiljada hektara, da bi danas ta površina iznosila svega pet i po hiljada hektara. Agro-potencijali postoje za značajniji razvoj domaćeg ribarstva, kažu na Ribnjaku u Bečeju, koji je površine preko 400 hektara, a gde se godišnje proizvede oko 250 tona kvalitetnog konzumnog šarana.

video icon

U Ribnjaku u Bečeju zastupljena je isključivo proizvodnja konzumnog šarana koja se odvija u tri godine kroz poštovanje svih tehnoloških standarda i mera savremenog uzgoja ribe, kako bi do krajnjeg korisnika, potrošača, stigli kvalitetni primerci konzumnog šarana iz domaće proizvodnje.

ribnjak

Bečejski ribnjak, uz proizvodni deo, sportski ribolov, poseduje i ugostiteljski objekat, tj. čardu, Ribnjak Bečej, koju posećuju gosti iz svih krajeva zemlje, ali i inostranstva, imajući priliku da uživaju u bogatoj gastronomiji ribljih specijaliteta.

Od naših domaćina saznajemo da će u budućnosti u sektor ribarstva uključiti u proizvodnju još jednu vrstu ribe, a korak više biće im, kako naglašavaju, i razvoj prerađivačkih kapaciteta, odnosno proizvodnja filetiranih i dimljenih ribljih proizvoda.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com