Sa kripto berze Bajnens povučeno 1,9 milijardi dolara za 24 sata

Bajnens je saopštio da je privremeno obustavio povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrednost stabilna i vezana za američki dolar u odnosu 1:1.

ekonomija, ekonomski, rast, profit, berza, trgovina, trgovanje, kapital, zaduzenje, stednja, budzet, kriza, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, novac, dug, dugovanje, finansije, oporezivanje, pexels

Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveci dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci, i čini glavninu povlačenja zasnovanih na etereumu od 2,2 milijarde dolara tokom poslednjih sedam dana, prenosi Rojters.

Povlačenje sredstava sa Bajnensa se povecava zbog sve vece neizvesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama, izjavio je portparol Nansena.

S druge strane, predstavnik Bajnensa za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

Sredstva korisnika na Bajnensu su podržana u razmeti 1:1, a struktura kapitala Bajnensa je bez duga. Uvek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahteve za povlačenje sredstava, dodao je on.

Bajnens, čiju je dominaciju u kripto svetu zacementirao bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedelje na Tviteru izveštaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže.

Izveštaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata.

Informativni portal KoinDesk izvestio je ranije da je Bajnens zabeležio u ponedeljak odliv sredsatava od 902 miliona dolara.

Ova kripto berza je vec pod pritiskom vlasti.

Podela između tužilaca u Ministarstvu pravde SAD odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost Bajnensove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, preneo je Rojters u ponedeljak. Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Bajnensovog tokena BNB od skoro 4,0 procenta, kažu trgovci.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com