“Sankcije Zapada nanele više štete Evropskoj uniji”

Mađarski ministar Peter Sijarto rekao je da sankcije Zapada Rusiji nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini i samo su pogoršale ekonomsku situaciju u Evropi.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Dodao je da planirani deveti paket sankcija neće biti izuzetak.

“Sankcije su nanele ozbiljnu štetu svima, ali Evropa nažalost još uvek nije napustila ovu politiku”, rekao je ministar u video obraćanju, objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, deveti paket sankcija koji je sada u pripremi “po svemu sudeći će dodatno pogoršati situaciju u Evropi”.

“Proteklih osam paketa sankcija pokazalo je da je svaki od njih naneo više štete nama, Evropljanima, nego onima kojima su bili namenjeni“, rekao je ministar.

Dodao je da uvedene sankcije nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini već da su samo stvorile probleme i teškoće za zemlje Evropske unije.

“Naš cilj je da odbranimo nacionalne interese Mađarske. Ne smemo dozvoliti da sankcije još više štete mađarskoj ekonomiji“, saopštio je Sijarto.

Mađarski ministar je pozvao sve Mađare da izraze svoj stav o sankcijama tokom konsultacija na nacionalnom nivou u zemlji koje će trajati do 15. decembra.

Mađarska produžila ograničenje cena osnovnih životnih namirnica

Mađarska vlada produžila je postojeća ograničenja na cene osnovnih životnih namirnica do 30. aprila, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede, prenosi MTI.

Ograničenja na cene određenih osnovnih životnih namirnica, uključujući mleko, šećer, brašno, biljno ulje, jaja i krompir, ističu krajem decembra.

Ukupna inflacija u Mađarskoj iznosila je 22,5 odsto u novembru i očekuje se da će se dalje ubrzati, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com