Saradnja Srbije i Mađarske u oblasti kontrole duvana

Srbije i Mađarske će ubuduće sarađivati u oblasti kontrole duvana i tržišta duvanskih proizvoda.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Depositphotos/bobbigmac

Ilustracija: Depositphotos/bobbigmac

Naime, direktor Uprave za duvan Slobodan Erdeljan potpisao je danas u Budimpešti Memorandum o razumevanju u vezi sa razmenom eksperata, iskustava i najboljih praksi u oblasti kontrole duvana i regulacije tržišta duvana i duvanskih proizvoda dve zemlje sa predsednikom Nadzornog tela za regulatorne poslove Mađarske Marselom Biroom.

Direktor Uprave za duvan je istakao da je to prvi međunarodni memorandum koji je Uprava za duvan Republike Srbije potpisala sa nekom zemljom i dodao da mu je posebno zadovoljstvo što je taj dokument potpisan sa Mađarskom, kao našim bliskim susedom i clanicom EU, saopšteno je iz Uprave.

Ovaj memorandum predstavlja dokaz nastavka odlične saradnje naše dve zemlje, dodao je Erdeljan.

“Republika Srbija se zalaže za održavanje dobrih međususedskih odnosa i saradnju u regionu, što potvrdujemo i potpisivanjem ovog memoranduma”, zaključio je Erdeljan.

Direktor Uprave za duvan govorio je na prvoj Nacionalnoj regulatornoj konferenciji – Budućnost regulisanih tržišta u geopolitickom haosu, koji organizuje Nadzorni organ za regulatorne poslove Mađarske (Supervisory Authority for Regulatory Affairs – SARA) u Matijas Kornivus kolegijumu (Mathias Cornivus Collegium) u Budimpešti.

Erdeljan je učestvovao kao panelista na panel diskusiji na temu “Potencijal saradnje u oblasti regulisanih tržišta”, zajedno sa predstavnicima nadležnih institucija Mađarske, Austrije i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com