ŠEĆER SKUPLJI OD 150 DINARA! Hrana u Nemačkoj ponovo je poskupela! I još će?

Supermarketi i diskonti u Nemačkoj su početkom ove nedelje ponovo podigli cene mnogih prehrambenih proizvoda. Magazin „Fokus“ ukazuje da su svi supermarketi i diskonti podigli cenu šećera, ali i drugih roba.

Piše: Tanjug

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Za najjeftiniji šećer potrošači moraju sad da plaćaju 1,29 centi (151,33 dinara), što je rast od 65 odsto. U radnjama diskontnih lanaca prošle nedelje šećer se mogao kupiti još za 79 centi. I šećer u kockama je poskupeo, tako da kilogram više ne košta 99 centi, već 1,49 evra, što je poskupljenje od 50 odsto.

Blic preporučuje

Šećer u prahu je poskupeo čak 100 odsto. I keks je poskupeo za 20 odsto, med za 30 procenata, kečap za 50 odsto. Tako kečap u jednom marketu košta sa 1,69 evra umesto 99 centi.

„Fokus“ ukazuje da ovaj rast cena nije poslednji, jer proizvođači traže još veće cene.

U Aldiju su nedavno rekli da su suočeni sa povećanjem cena proizvođača za 10 centi do jednog evra po proizvodu, i da te cene mora preneti na kupce.

“Tamo gde se troškovi nabavke zbog trenutne situacije na tržištu menjaju, moramo povećati prodajne cene”, naveli su u saopštenju kompanije pre tri meseca, kad aje išao prvi značajniji talas poskupljenja.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com