Srbija širi ponudu poljoprivrednih proizvoda za Kinu

Srbija će proširiti i diverzifikovati ponudu poljoprivrednih proizvoda koje izozi u Kinu, najavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Izvor: B92.net

Foto: MUST/Đ.K.

Foto: MUST/Đ.K.

“Očekujem da će se dodatno unaprediti izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda jer smo prepoznali potencijal sve većeg kineskog tržišta i nameravamo da proširimo i diverzifikujemo ponudu poljoprivrednih proizvoda nudeći proizvode dobrog kvaliteta po konkurentnim cenama”, izjavio je nakon završenog onlajn sastanka Momirović.

Momirović je i Nacionalni kordinator za saradnju sa Kinom, podseća se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

“Srbija je od uspostavljanja saradnje Kina – CIEZ veoma aktivan i konstruktivan partner u okviru ovog mehanizma i u poređenju sa drugim zemljama ima najveći broj projekata sa kineskom stranom”, rekao je Momirović i istakao da je Srbija posvećena daljem jačanju i razvoju saradnje u okviru ovog mehanizma.

Ministar Momirović ujedno i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju sa Kinom, naglasio je da se ulažu maksimalni napori kako bi se što pre okončao proces zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom koji će zasigurno doprineti daljem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlje i doneti dobre rezultate u budućnosti.

Na samom kraju obraćanja, ministar Momirović je izrazio uverenje da će održani sastanak nacionalnih koordinatora dati dodatni podsticaj jačanju ekonomske i trgovinske saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i da ćemo u budućnosti biti svedoci uspešne realizacije brojnih zajedničkih projekata koji će biti od koristi svih zemalja učesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com